Cilt ve Saç için Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı kozmetik dünyasında son derece popüler olan bir yağdır. Bu makalede hindistan cevizi yağının cilt ve saç bakımı için kullanımına değineceğiz. İyi okumalar dileriz.

Cilt ve Saç için Hindistan Cevizi Yağı

Kozmetik cinsi hindistancevizi yağı, hindistan cevizi etinden kurutulmadan veya çözücülerin kullanılmadan preslenmiş olan bakire hindistan cevizi yağıdır. Bakire hindistan cevizi yağı, rafine edilmiş veya gıda sınıfı hindistan cevizi yağından daha düşük bir erime noktasına sahiptir. Bu, bireysel molekülleri birbirine bağlayan daha az moleküler bağın olduğu anlamına gelir.  Bu, hindistancevizi yağ ürünlerimizin cildinizin sağlıklı görünmesini sağlayacak ve gözeneklerinizin olabildiğince temiz olacağı anlamına gelir. Cilde hindistancevizi yağının kullanılması harika çünkü ilk olarak, daha uzun bir raf ömrüne sahip olan ve serbest radikallerle savaşan antioksidanlarla doludur. Hindistan cevizi yağını daha hızlı yara iyileşmesi ve anti-enflamatuar etkilere bağlayan çalışmalar  vardır.

Cilt ve Saç için Hindistan Cevizi YağıHindistan cevizi yağı, laurik asit, miristik, palmitik ve kaprilik yağlı asitler gibi doymuş orta zincirli trigliseritlerde yüksektir. Bu yağ asitleri karaciğer tarafından hızlı bir şekilde işlenir ve ılımlı olarak kilo kaybına yardımcı olabilir. Cilt bakımında, laurik asidin, mikrop savaşma yetenekleri sayesinde akne tedavisi için yararlı olduğu tespit edilmiştir.

Saç için Hindistan Cevizi Yağı 

  • Hindistan cevizi yağı , ticari saç ürünlerinde bulunan korkutucu kimyasallar barındırmaz ve her tür saç için mükemmel bir saç kremi olarak kullanılabilir.  Hindistan cevizi yağı protein kaybını azaltan tek yağdır.  Saçlarda kuruluğa ve kırılmaya neden olan protein kaybıdır. Laurik asit düşük bir moleküler ağırlığa sahiptir ve saç telini delmeye, saçları vitaminler, mineraller ve orta zincirli yağ asitleri ile besleyebilmektedir. Hindistan cevizi yağı, tarama ve fırçalamadan kaynaklanan hasarı önlemeye yardımcı olur ve çocuklarda kullanmak güvenlidir.
  • Hindistan cevizi yağı saçların uzamasına yardımcı olabilir, daha uzun ve daha kalın hale hetirir. Laurik asit de dahil olmak üzere gerekli olan besinler, saçın genel sağlığını iyileştiren saç miline nüfuz eder. Saçın sağlığı genellikle içsel sorunların bir sonucudur ve doğal saç dökülme ilaçlarının dahil edilmesi yardımcı olacaktır. Omega-3 yağları, balkabağı, chia ve keten tohumu ve yeşil çaydan oluşan yiyecekler, içten dışa sağlıklı saç gelişimini destekler.
  • İnsanlar kepekle savaşmak için yüzlerce yıldır hindistan cevizi yağı kullanıyorlar. Bu çirkin ve sık sık kaşıntılı durum, kuru cilt koşullarından, saç bakım ürünlerindeki sert kimyasallara ve genellikle maya benzeri mantar (Malassezia) enfeksiyonlarından kaynaklanabilir Hindistancevizi yağının laurik asit ve kaprik asit içeren orta zincirli yağ asitleri, mantarı hedef alan ve onu öldürmenize yardımcı olan güçlü antiviral, antimikrobiyal ve antifungal özellikleri ile saç derinizi virüslere ve bakterilere  karşı korur.
  • Hindistan cevizi yağı mükemmel bir şekillendirici maddedir ve geleneksel saç bakım ürünlerindeki tehlikeli kimyasal maddelerden arındırılmıştır. Hindistan cevizi yağı, bu tür bir termal hasarı önlemeye yardımcı olur ve saçınızın uzunluğu ve dokusu için uygun miktarda kullanıldığında, daha fazlasını yapar. Kalın kıvırcık saçlı insanlar genellikle nemli iklimlerde kıvrımlarla savaşırlar. Hindistan cevizi yağı kıvrımlara nüfuz ederek, kıvrımı evcilleştirmek için yardımcı olur. Tüm gün boyunca rötuşlar için uygulanabilir, sadece bunu dikkatli kullan gereklidir.
  • Saçta, cilt gibi, güneşin zararlı ışınlarından etkilenmektedir.  Hindistan cevizi yağı, doğal bir güneş koruyucusudur ve SPF 8’dir.   Güneşte bir gün dışarı çıkmayı planlıyorsanız, gün boyu koruma sağlamak için onu bir saç kremi olarak kullanın.

Cilt için Hindistan Cevizi Yağı Faydaları 

  • Orta zincirli yağ asitleri hindistan cevizi yağı içinde, zararlı mikroorganizmalara karşı korunmasına yardımcı olabilir ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu özellikle cilt sağlığı için önemlidir, çünkü akne, selülit, folikülit ve ayak mantarı gibi birçok deri enfeksiyonu bakteri veya mantardan kaynaklanır. Hindistan cevizi yağını doğrudan cilde uygulamak, bu mikroorganizmaların büyümesini engelleyebilir. Bunun nedeni, hindistancevizi yağındaki yağ asitlerinin yaklaşık % 50’sini oluşturan ve zararlı mikroorganizmalarla savaşabilen laurik asit içeriğidir. Ayrıca, kaprik asit, daha az ölçüde olsa da, hindistancevizi yağında bulunan bir başka orta zincirli yağ asididir. Laurik asit gibi, kaprik asitin de güçlü antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir.
  • Kronik inflamasyon, sedef hastalığı, kontakt dermatit ve egzama dahil olmak üzere birçok farklı cilt bozukluğunun önemli bir bileşenidir. İlginç bir şekilde, hindistancevizi yağının anti-enflamatuar özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir. Dahası, hindistancevizi yağı antioksidan statüsünü artırarak inflamasyonu kolaylaştırabilir.Antioksidanlar vücuttaki serbest radikalleri stabilize ederek, inflamasyona katkıda bulunabilecek reaktif atomları nötralize ederek çalışırlar.  Bununla birlikte, bu çalışmalara dayanarak, hindistancevizi yağı, tüketildiğinde veya cilde uygulandığında inflamasyonu azaltma yeteneğinde büyük potansiyel göstermektedir.
  • Bazıları hindistancevizi yağının gözenekleri tıkadığını düşünürken, önemli araştırmalar aslında akne tedavisine yardımcı olabileceğini göstermektedir. Akne enflamatuar bir durumdur ve tedavi etmek için kullanılan ilaçların çoğu inflamasyonu hedefleyerek ve azaltarak çalışır. Hindistan cevizi yağı ve bileşenleri vücuttaki inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabileceğinden, aknenin tedavisinde de yardımcı olabilir. Ayrıca, hindistancevizi yağındaki orta zincirli yağ asitlerinin antibakteriyel özellikleri de aknenin azaltılmasına yardımcı olabilir.
  • Akne ve iltihap üzerindeki etkilerine ek olarak, cildinize hindistancevizi yağı uygulamak da nemlendirmeye yardımcı olabilir. Hafif ile orta derecede kuru cildi olan insanlarda yapılan bir çalışma, hindistan cevizi yağının, kuru cildi tedavi etmek için sıklıkla kullanılan yağlardan  daha etkili olduğu bulunmuştur.  Ayrıca, pullu, kaşıntılı döküntülerle karakterize bir cilt rahatsızlığı olan egzamaya yardımcı olduğu gösterilmiştir. Cildinizi nemlendirmek, bakterileri dışarıda tutmak, yaraların iyileşmesini desteklemek ve cildin bütünlüğünü korumak için hindistan cevizi yağı idealdir.

Yazımız burada sona ermektedir. doğal yağların cilt ve saçlara faydaları son derece fazladır ve  kullanımı son derece kolaydır. Bu açıdan sizlere yardımcı olduysak seviniriz. Yazımızı okuduğunuz için teşekkür eder, aşağıdaki yazılarımıza da konu dahilinde bakmanızı tavsiye ederiz.

Zeytin Yağı Cilt ve Saç Bakımında Kullanımı

Biberiye Yağı Saç Uzatma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir