Hint Yağı Ne İşe Yarar ?

Hint yağı, çok çeşitli kozmetik ve tıbbi amaçlarla kullanılan bitkisel bir yağdır. Yüz ve cilt için sağlık yararları sağladığı söylenir. İnsanlar genellikle hint yağını müshil olarak alırlar, fakat yağın cilt için potansiyel faydaları vardır. Bu makalede, hint yağının ne olduğunu ve cildin yararlarını tartışacağını ve bunun nasıl kullanılacağını ve olası yan etkilerini aktaracağız.

Hint Yağı 

Hint yağı , Afrika ve Asya’nın tropikal bölgelerine özgü olan ricinus communis bitkisinin tohumlarından elde edilir.
Genellikle bir pamuk topu kullanılarak doğrudan cilde uygulanır. Hint yağı kullanımı nispeten güvenlidir, ancak bazı insanlar cildine uyguladıktan sonra yan etki bildirmiştir. Hint yağı anti-enflamatuar, antimikrobiyal, nemlendirici ve diğer bazı yararlı özelliklere sahip olduğu düşünülmektedir. Hint yağı cildi gençleştirmeye yardımcı olabilir.
Hint yağı sarı bir renk tonu olan yarı saydam bir sıvıdır. Temizlik ürünlerinden boyalara kadar çok çeşitli ev eşyalarında aktif bir maddedir. Ayrıca sindirim sorunları başta olmak üzere bir dizi tıbbi durumu tedavi etmek için kullanılmıştır. Hint yağı ince bağırsakta risinoleik asite ayrılır. Bu sindirim sürecini hızlandırır. Kanıtlar daha az kesin olsa da, hint yağı yüz ve cilt için bazı potansiyel faydalar göstermiştir.

Hint YağıHint yağı ve risinoleik asitin derideki emilimi arttırdığı düşünülmektedir ve bazen dermatoz, sedef hastalığı ve akne dahil çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır . Ayrıca, bunu destekleyen hiçbir bilimsel literatür olmasa da, kirpikler dahil olmak üzere saç büyümesini teşvik eden hint yağının anekdot raporları da vardır. Bir risinoleik asit kaynağı ve birkaç başka yağ asidi olarak hizmet ederek, hint yağı, özellikle yüz için yararlı bir cilt bakım ürünü yapan bazı özelliklere sahiptir.

Hint Yağının Yüze Faydaları 

  • Hint yağının antimikrobiyal ve antiinflamatuvar özellikleri aknenin azaltılmasında faydalıdır. Ricinoleik asit, akneye neden olan bakterilerde büyümeyi engelleyebilir.
  • Hint yağı diğer yağ asitleri bakımından da zengindir. Bunlar yüz cildine uygulandığında   yumuşaklığı arttırabilir.
  • Hint yağı yağ asitleri, aynı zamanda, sağlıklı cilt dokusunun büyümesini teşvik ederek, eşit olmayan cilt tonlarını iyileştirmede yardımcı olabilir.
  • Hint yağı düşük komedogenik bir skora sahiptir. Bu, ciltte gözenekleri tıkama olasılığının bulunmadığı ve siyah noktaların gelişmesi riskini azalttığı ve hassas ciltlerde kullanım için uygun olduğu anlamına gelir .
  • Cilt bakım ürünleri ve özellikle yüz kremleri ve yağları çok pahalı olabilir. Hint yağı nispeten düşük maliyetlidir ve ciltte sağlıklı bir ten ya da nemi teşvik etmek gibi birçok benzer özelliği paylaşır.

Hint yağı bazen kabızlık tedavisinde kullanılır.  Bu konu hakkında daha sonra bilgi verilecektir. 

Cilt için Hint Yağı Faydaları 

  • Risinoleik asit antiinflamatuar özellikler göstermiştir. Bu onları tahriş olmuş cildin tedavisi için yararlı hale getirir.
  • Cildi hastalıklara neden olabilecek mikropları uzak tutarak bakteriyel enfeksiyonlardan koruyabilir .
  • Hint yağının içeriğinde bulunan  trigliserit içeriği cildin nemini korumaya yardımcı olur ve bu da kuru ciltler için yararlı bir tedavidir.
  • Hint yağı nemlendirici özelliklere sahip olabilir, bu da cildi nemlendirerek, cilde havadaki nemi çekebileceği anlamına gelir.
  • Hint yağı içinde bulunan trigliseritler de ciltten kirlerin temizlenmesine yardımcı olur.

Hint yağı, geliştirilmiş cilt sağlığına bağlı birçok kimyasal madde içermekle birlikte, hint yağının dermatolojik yararları konusunda sınırlı araştırmalar olmuştur. Diğer tedavilerle birlikte daha etkili bir şekilde kullanılabilir.

Hint Yağının Saça Faydaları 

Hint yağı saç büyümesini teşvik etmek için mükemmel bir ilaçtır . Saç derisine masaj yapmak size daha kalın ve uzun saçlar verebilir. Yağ, kan dolaşımını foliküllere hızlandırır ve daha hızlı saç büyümesine yol açar. Yağ ayrıca sağlıklı saçlardan sorumlu olan omega-9 esansiyel yağ asitlerine de sahiptir. Ayrıca bölünmüş uçları azaltmaya yardımcı olur, saçın kırılmasını ve koşullarını kontrol eder ve saçınızı nemlendirir.

Saç derisi enfeksiyonu,  kepek ve kaşıntılı bir saç derisi gibi büyük saç sorunlarına neden olabilir . Hint yağı kullanımı bu sorunlardan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Hint yağı antifungal ve antibakteriyeldir. Enfeksiyona neden olan patojen ve mikroorganizmalarla savaşabilir.

Saçınız grileşmenin ilk belirtilerini göstermeye başlamışsa, hint yağı uygulamak saçınızın daha fazla pigment kaybetmesini önleyebilir. Hint yağı uygulaması, erken grileşmeyi önlemek için popüler bir yöntemdir. Saçınızın pigmentini korumasına yardımcı olur.

Tüm saç yaralarına bir cevap olarak, hint yağı kuru ve hasar görmüş saçların tedavisinde son derece yararlı olabilir. Yağın nemlendirici özellikleri saçtaki nemi kilitler ve bu saçlarınızın kurumasını ve daha pürüzsüz olmasını sağlar.

Hint Yağının Sağlık Faydaları 

  • Hint yağı , tüm yaş gruplarında yaygın ve inatçı bir problem olan mantar hastalığını etkili bir şekilde tedavi eder. Hint yağının içinde bulunan undesilenik asit adı verilen aktif bileşik, mantarın tedavisine yardımcı olur.
  • Hint yağının, kesik ve sıyrıklar üzerinde mükemmel bir dezenfektan olarak çalıştığı bilinmektedir. Antimikrobiyal özellikler, küçük kesik ve çiziklerin tedavisinde etkili olmasını sağlar ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu için, aynı zamanda ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur.
  • Hint yağının birincil kullanımlarından biri laksatiftir. Geleneksel ve halk tıbbının bir parçası olarak hala yaygın olarak kullanılmaktadır. Hint yağının içinde bulunan risinoleik asit, laksasyonu indükleyen şeydir. Bu nedenle, kabızlıktan muzdarip olmanız durumunda hint yağını tüketmeniz yardımcı olabilir.
  • Hint yağının artrit kaynaklanan ağrı tedavisinde yardımcı olduğu bilinmektedir.  Bir hint yağı  eklem ve doku ağrısından rahatlama sağlayabilir. Hint yağının anti-enflamatuar özellikleri eklem ağrılarını, sinir iltihaplanmasını ve boğaz kaslarını rahatlatmak için ideal hale getirir.
  • Natüropati uygulayıcıları ve takipçileri, hint yağının bağışıklığı artırmaya yardımcı olduğunu gözlemler . Topikal olarak kullanıldığında bile, vücudunuzun savunma mekanizmalarını artırır.
  • Hint yağı, topikal olarak kullanıldığında, vücuttaki savunma mekanizmalarında bir artışa işaret eden T-11 hücrelerinin sayısını arttırır.  T-11 hücreleri, daha iyi bir sağlığı teşvik eden patojenlere ve toksinlere karşı antikorlar oluşturur.
  • Sırt ağrısı tedavisi söz konusu olduğunda Hint yağı en iyi doğal ilaçlardan biridir. Sırtınızda masaj hint yağı, herhangi bir acı ve sertlikten kurtulmanın doğal bir yoludur.

Yukarıdan da anlaşılacağı gibi hint yağı hem sağlık hem saç hem de cilt için son derece yararlıdır. Yazımız bu konulara kısa bir şekilde değinerek sizi bilgilendirmeye çalışmıştır. Umarım işinize yarar ve kimyasallar yerine doğal içeriklere yönlenmenizi sağlar. Aşağıdaki yazılarımız da yardımcı olması açısından okunabilir. Sağlıklı kalmanız dileğiyle…

Cilt ve Saç için Hindistan Cevizi Yağı

Badem Yağı Yararları

Vitamin ve Mineraller: Görevleri, Ölçüleri ve Kaynakları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir